П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВийде з першого разу: легендарний торт «Карпатка» із заварним кремом – обов'язково...

Вийде з першого разу: легендарний торт «Карпатка» із заварним кремом – обов’язково спробуйте

Этот материал также доступен на русском языке
Цей торт дуже сподобається любителям заварних тістечок, тому що він до смаку нагадує великий еклер. Пористе тісто і багато заварного крему.

Готується такий торт буквально за 40 хвилин і він гідний не лише звичайного чаювання, а й святкового застілля.

Раніше ми розповідали, як приготувати класичні еклери.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 120 мл води;
  • 120 мл молока;
  • ½ чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 80 г вершкового масла;
  • 150 г борошна;
  • 4 яйця.

Для крему:

  • 2 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 50 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 0,5 л молока;
  • 180 г вершкового масла;
  • 2 чайні ложки цукрової пудри.

Приготування:

    1. Візьміть сотейник, влийте в нього воду, молоко, сіль, цукор і розм’якшене масло.
    2. Суміш доведіть до кипіння і всипте борошно, постійно помішуючи. Тісто потрібно варити ще 3-4 хвилини, постійно помішуючи.
    3. Зніміть тісто з плити, головна ознака, що воно готове – тісто має відставати від стінок каструлі. Дайте йому охолонути.
    4. Додайте в тісто по одному яйцю і перемішайте міксером до однорідної маси.
    5. Викладіть тісто у форму для запікання. Цю кількість тіста ви повинні розділити на два коржі. Випікайте корж у розігрітій до 180 ° С духовці 30-35 хвилин. Духовку під час випікання не можна відкривати.
    6. Поки корж печеться, можна приступити до приготування крему. Для цього віночком збийте в каструлі яйця, крохмаль та ванільний цукор.
    7. В окремій каструлі поставте на плиту молоко, коли воно закипить, тонким цівком вводите яєчно-крохмальну суміш, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння і варіть кілька хвилин до загусання.
    8. Потім дайте крему охолонути і збийте його міксером з вершковим маслом.
    9. Візьміть кулінарне кільце і помістіть туди перший корж, викладіть весь крем, рівномірно розподіляючи і накрийте другим коржем.
    10. Відправте торт в холодильник на 3 години, після цього торт потрібно витягти з кільця, зверху прикрасити цукровою пудрою і насолоджуватися смачним десертом.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні