П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяІрландський пиріг зі щавлем - оригінально, бюджетно та дуже смачно

Ірландський пиріг зі щавлем – оригінально, бюджетно та дуже смачно

Этот материал также доступен на русском языке
Ірландський пиріг зі щавлем можна віднести до сезонних страв: саме навесні у нас велика кількість щавлю. І при цьому не лише культурного, а й дикого, який чудово підходить як для зеленого борщу, так і для приготування пирогів.

Зі щавлем ви можете приготувати також весняну страву: зелений борщ із сиром — свято душі та шлунка. 

Поповнити весняне меню з першої зелені можна і щавлем із грибами у вигляді запіканки, яка нагодує всю родину.

Ірландський пиріг зі щавлем

Ніжний, соковитий, ароматний – такий пиріг сподобається всім! Незвичайна начинка запам’ятається легкою пікантною кислинкою, яку принесе саме щавель.

Інгредієнти

Борошно – 450 г, сода – 1 чайна ложка, вершкове масло – 15 г, кисле молоко або кефір – 300-350 мл, листя щавлю – 300 г, цукор – 2 столові ложки, сіль – 0,5 чайної ложки.

Як готувати

  • У мисці змішати борошно, соду та сіль.
  • Додати в суміш вершкове масло|мастило| і влити кисле молоко або кефір. Замісити тісто.
  • На присипаному борошном столі злегка вимісити тісто і розділити на дві частини.
  • З однієї частини тіста зробити коржик розміром 23 см і товщиною 0,5 см.
  • Зверху коржики викласти листя щавлю і посипати цукром.
  • Зробити другий коржик і накрити нею щавель.

  • Кінці коржиків добре з’єднати разом.
  • Форму для випікання змастити олією і присипати борошном, викласти пиріг, накрити кришкою.
  • Випікати при 200 градусів, поки коржик не стане блідо-золотистого кольору.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні