Звичайно, в цей час не входить сама випічка, але саме за 12 хвилин ви зможете повністю приготувати торт від його замішування до змащування кремом. Головний плюс цього рецепту, що не потрібно розкочувати коржі.
Раніше ми розповідали, як приготувати рецепти Медовик за класичним рецептом.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Масло вершкове – 200 г;
- Мед – 4 столові ложки;
- Сода – 2 чайні ложки;
- Яйце – 4 шт.;
- Цукор – 200 г;
- Ванілін – за смаком;
- Борошно – 300 г.
Для просочення:
- Цукор – 80 г;
- Ванілін – за смаком;
- Коньяк – 1 столова ложка;
- Вода – 100 мл.
Для крему:
- Вершки 33% – 0,5 л;
- Пудра цукрова – 200 г;
- Сметана 25% – 700 мл.
Приготування:
- Візьміть каструлю, додайте в неї вершкове масло і мед і поставте на вогонь, нехай інгредієнти повністю розтопляться, не забувайте помішувати. Потім додайте соду і добре перемішуйте, коли маса перетвориться на пишну піну, зніміть каструлю з плити.
- В окремій ємності з’єднайте яйця та цукор, збийте міксером до пишної піни та введіть у медово-масляну суміш, яка трохи охолола.
- Всипте борошно та ванілін, замішайте тісто, воно має вийти за консистенцією, як сметана.
- Візьміть деко, застеліть його пергаментним папером і вилийте тісто.
- Випікати в попередньо розігрітій духовці 20-30 хвилин, готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
- У цей час приготуйте крем. Візьміть глибоку миску, з’єднайте вершки з цукровою пудрою і збийте міксером до загущення, додайте сметану і знову добре збийте.
- Щоб торт вийшов соковитим, потрібно приготувати просочення. Для цього в сотейник висипають цукор, наливають воду і ставлять на плиту, щоб цукор повністю розчинився, все більше не потрібно варити. Потім додайте трохи ваніліну та коньяку.
- Дайте медовому пирогу охолонути і розріжте його на максимально тонкі коржі.
- Спершу їх просочіть і щедро змастіть кремом. Верх та боки можна прикрасити подрібненими залишками після нарізки медовика.