До речі, це печиво можна приготувати після Великодня, коли варені яйця залишаються. А готується печиво на жовтках, причому не сирих, а варених. Саме жовтки дають цьому десерту ніжну структуру, що наче тане у роті.
Раніше ми розповідали, як приготувати двокольорове квіти печиво.
Інгредієнти:
- Варені жовтки – 3 шт.
- Цукор – 60 г
- Масло вершкове – 120 г
- Борошно – 150 г
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
Для обсипання:
- Какао та цукрова пудра – по 2 ст. ложки.
Приготування:
- Відварені жовтки потрібно розтерти вилкою в крихту. Додати розм’якшене масло, цукор, ванільний цукор. Все розтерти до однорідної маси.
- Всипати борошно та замісити тісто. Довго вимішувати не потрібно, тісто має взятися в суцільний шматок.
- Тісто розділити на однакові кульки, а верхівку витягнути, надавши форму трюфелю. Готові вироби відправити на 10-15 хвилин у морозилку, щоб зафіксувати форму.
- Печиво викласти на деко, дотримуючись відстані і відправити у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.
- Какао та цукрову пудру просіяти в тарілку та обваляти в них печиво, поки воно гаряче.
Не забудьте поставити чайник, заварити чай і насолоджуватися найніжнішим і найсмачнішим печивом з дитинства.