П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіжне та розсипчасте печиво «Трюфель» на яєчних жовтках – незаслужено забутий рецепт

Ніжне та розсипчасте печиво «Трюфель» на яєчних жовтках – незаслужено забутий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Є страви, які родом з дитинства, їх готували наші мами, бабусі, але зараз ці рецепти з'являються все рідше, поступившись місцем сучаснішим і моднішим. Пропонуємо вам згадати колишні часи та приготувати печиво «Трюфель, яке ще років 30-40 тому було обов'язковими ласощами на святковому столі.

До речі, це печиво можна приготувати після Великодня, коли варені яйця залишаються. А готується печиво на жовтках, причому не сирих, а варених. Саме жовтки дають цьому десерту ніжну структуру, що наче тане у роті.

Раніше ми розповідали, як приготувати двокольорове квіти печиво.

Інгредієнти:

  • Варені жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 60 г
  • Масло вершкове – 120 г
  • Борошно – 150 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.

Для обсипання:

  • Какао та цукрова пудра – по 2 ст. ложки.

Приготування:

  1. Відварені жовтки потрібно розтерти вилкою в крихту. Додати розм’якшене масло, цукор, ванільний цукор. Все розтерти до однорідної маси.
  2. Всипати борошно та замісити тісто. Довго вимішувати не потрібно, тісто має взятися в суцільний шматок.
  3. Тісто розділити на однакові кульки, а верхівку витягнути, надавши форму трюфелю. Готові вироби відправити на 10-15 хвилин у морозилку, щоб зафіксувати  форму.
  4. Печиво викласти на деко, дотримуючись відстані і відправити у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин.
  5. Какао та цукрову пудру просіяти в тарілку та обваляти в них печиво, поки воно гаряче.

Не забудьте поставити чайник, заварити чай і насолоджуватися найніжнішим і найсмачнішим печивом з дитинства.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні