Раніше ми розповідали, як приготувати бюджетний пиріг за 5 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Вода -250 мл;
- Вершкове масло —125 г;
- Борошно —150 г;
- Яйця – 4 штуки.
Для заварного крему:
- Молоко – 400 мл;
- Цукор – 100 г;
- Борошно — 50 г;
- Курячі яйця — 2 штуки.
Приготування:
- Поставте каструлю або сотейник на плиту, налийте воду і додайте нарізане шматочками масло кімнатної температури. Можна використовувати й масло відразу з холодильника, воно все одно розтане з водою.
- Доведіть воду з маслом до кипіння і додайте борошно, ретельно розмішуйте, щоб вийшло однорідне заварне тісто, зніміть з плити.
- Дайте тісту охолонути і додайте яйця, потрібно вбивати по одному і розмішувати міксером або віночком.
- Перекласти тісто в кулінарний мішечок і видавити на лист, попередньо змащений маслом у вигляді паличок або круглих тістечок. Ставити в розігріту до 200 градусів духовку і випікати за цієї температури не менше 20-25 хвилин. Духовку під час випікання не можна відкривати, інакше еклери можуть опуститися. Саме висока температура – запорука того, що еклери триматимуть форму. Але якщо ви бачите, що тістечка сильно зарум’янилися, то можна знизити температуру.
- Поки випікаються еклери можна зайнятися приготуванням крему. Для цього в каструлі змішують молоко, цукор, яйця, борошно, ставлять на вогонь і доводять до кипіння, постійно помішуючи.
- Деякі господині замість борошна додають крохмаль, у цьому випадку крем виходить ще ніжнішим.
- Готові еклери за допомогою кулінарного шприца начиняють кремом. Якщо шприца немає, можна просто розрізати еклер трохи вздовж і заповнити кремом.
- Смачні ласощі готові! Можна ставити чай та насолоджуватися!