Печінка по-французьки
Щоб отримати м’яку та соковиту печінку, її не варто довго смажити та запікати. Спочатку печінку обсмажте в паніровці, потім запікайте в духовці під овочевою та сирною шубою. Печінка виходить настільки ніжною та м’якою, що її навіть жувати не потрібно.
Інгредієнти
Печінка – 500 грамів, цибуля – 2 штуки, морква – 1 штука, борошно – 2 столові ложки, сметана 20% – 2 столові ложки, твердий сир – 120 грамів, перець, сіль та олія – за смаком.
Приготування
- Печінку очистити від плівки, вимити і нарізати на шматочки завтовшки близько одного сантиметра.
- Борошно змішати із сіллю та меленим перцем.
- У яйця додати сіль і збити вінчиком.
- Кожен шматочок печінки обваляти в борошні з усіх боків, потім – в яєчній суміші.
- Викласти на розпечену сковороду з олією і обсмажити по одній хвилині з кожного боку. Потім викласти у форму для запікання.
- Сир натерти на великій тертці.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на великій тертці.
- На сковороді з олією обсмажити цибулю до прозорості, а потім моркву до готовності.
- Остудити і додати сметану, сіль, а потім перемішати.
- На кожен шматочок печінки викласти овочеву начинку, а зверху посипати сиром.
- Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.