П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСвятково проводжаємо Масляну: подаємо на стіл царський пиріг з червоною рибою

Святково проводжаємо Масляну: подаємо на стіл царський пиріг з червоною рибою

Этот материал также доступен на русском языке
Цілий тиждень у меню у нас були млинці, і з 18 березня починається Великий піст. Проводячи зиму, спалюючи опудало зими, ми готуємось до днів духовного роздуму та очищення. І ввечері перед початком посту можна приготувати пиріг із червоною рибою.

Пиріг з червоною рибою

Це неймовірно смачна страва. Пиріг можна подавати як холодним, і гарячим. За рецептом для приготування рибного пирога цілком підійде заморожене листкове тісто, тому його можна приготувати досить легко і швидко. Можна і самим його зробити.

Інгредієнти

Сьомга або форель слабосолона – 300 – 400 г, тісто дріжджове листкове, яйця – 4 шт., зелена цибуля – 1 пучок, рис – 1 склянка.

Приготування

  • Для початку заздалегідь зваріть рис, щоб він встиг охолонути.
  • Форму для пирога застелите папером для запікання і натріть вершковим маслом.
  • Потім розкотіть два аркуші тесту. Один лист викладіть на дно форми.
  • Очистіть рибу від шкірки та кісточок і наріжте на невеликі шматочки.
  • Після цього відваріть яйця круто і наріжте цибулю.
  • Тепер викладайте шарами начинку пирога на основу: шар рису, потім цибулю та яйця. Останній – шар риби.
  • Накрийте зверху другою половинкою тесту.
  • Защепить тісто пирога по краях, намажте зверху пиріг олією і посипте цукром.
  • Щоб виходив пар, зробіть кілька дірочок ножем.
  • У розігріту до 180 градусів духовку можна відправляти пиріг на 40 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні