П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧи правильно ви готуєте підливу: ваша страва може стати в рази смачнішою

Чи правильно ви готуєте підливу: ваша страва може стати в рази смачнішою

Этот материал также доступен на русском языке
Підлива - універсальна добавка, яка суттєво покращує смакові якості пюре, гарніру з круп або макаронів. Підлива виходить ситною, ароматною та в рази покращує смак звичних продуктів.

Щоб зробити підливу густішою, зазвичай додають борошно. Але робити це треба так, щоб підлива вийшла однорідною, без грудок.

  • У холодну сковороду налийте олію, додайте трохи вершкового масла і поставте на невеликий вогонь. Сковорода не має перегрітися.
  • Щойно масло розтане, додайте просіяне борошно і відразу починайте перемішувати.
  • Обсмажувати борошно потрібно кілька хвилин до легкого карамельного відтінку.
  • Після цього невеликими порціями влийте бульйон, постійно перемішуючи.

Якщо ви хочете додати у підливу овочі, обсмажте їх заздалегідь.

Додайте їх разом зі спеціями, коли весь бульйон буде в сковороді, а підливка матиме повністю однорідну текстуру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні