Ось тільки ми не завжди знаємо, що з них приготувати. Рецепти з весняною зеленню ми будемо пропонувати вам цього тижня.
Шпинат
Ця зелень нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, вважається, що регулярне вживання шпинату може знизити ризик виникнення раку та діабету.
У свіжого шпинату смак більш м’який і нейтральний, ніж у приготовленого: якщо зелень перетримати на вогні, вона гірчитиме.
Шпинат можна злегка обсмажити, зробити з нього соте, приготувати з яйцями, додати в пасту, випічку або начинки для пирогів, а ось в суп потрібно додавати в кінці варіння.
Кіш* зі шпинатом
Інгредієнти
Пшеничне борошно – 300 грамів, шпинат – 500 грамів, масло вершкове – 200 грамів, яйця – 3 штуки, холодна вода – 3 столові ложки, бринза – 250 грамів, горіхи – 100 грамів, молоко – 50 мілілітрів, сіль – щіпка.
Приготування
- Холодне вершкове масло нарізати шматочками і розтерти з просіяним борошном до дрібної крихти.
- Вбити одне яйце, додати холодну воду і трохи солі. Із тіста сформувати грудку і помістити в холодильник на 15-20 хвилин.
- Шпинат обсмажити на сковороді під кришкою. В окремій посудині змішати шпинат, бринзу та горіхи. Також окремо змішати яйця з молоком (кімнатної температури) і влити в миску зі шпинатом.
- Форму для випікання змастити маслом. Викласти охолоджене тісто, формуючи бортики пирога. Основу проколоти виделкою і відправити на 15 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
- Гарячу форму з тістом заповнити заливкою і випікати 35-40 хвилин при тій самій температурі.
* Кіш – це заздалегідь випечена (напівготова) основа, в яку вливається або закладається начинка.