Річ у тім, що рис містить два основних типи крохмалю – амілозу й амілопектин. Амілоза під час варіння потрапляє у воду, а амілопектин під час нагрівання робить рис клейким. Потрібно вибрати такий сорт рису, в якому якомога менше амілопектину. Це сорти:
- басматі,
- жасмин,
- довгозернистий,
- шліфований,
- пропарений,
- дикий.
Важливо: попередньо рис потрібно добре промити. Воду потрібно міняти близько семи разів, перебираючи під час цього зерно пальцями, щоб змити зайвий крохмаль.
Раніше ми писали, як приготувати шоколадну королівську ватрушку.
Коли вода залишатиметься прозорою, можна починати варити рис. Правильна пропорція для цього 1:2.
Інгредієнти
- вода – 100 мл;
- сіль – 0,5 ч.л;
- рис – 50 г.
Приготування
Закип’ятити воду, додати 1/2 ч. л. солі та всипати 50 г рису.
Перемішати рис, коли вода закипить, і дати проваритися йому ще 5 хвилин.
Вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і залишити на 40 хвилин.
Такий спосіб приготування дасть змогу рису ввібрати стільки води, скільки йому потрібно, і не розваритися.
Право на захмарні пенсії: чому судді отримують 50 мінімальних виплат (відео)
Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)