“Мурашник” – дуже цікавий, оригінальний і смачний. Головне правильно приготувати основу та крем.
Раніше ми розповідали, як приготувати ” Наполеон” на сковороді.
Інгредієнти:
Для тіста
- 250 г борошна;
- 100 г цукру;
- 2 курячі яйця;
- 200 г вершкового масла;
- 100 г сметани;
- 2 ч. ложки розпушувача;
- Щіпка солі.
Для крему
- 0,5 кг вареного згущеного молока;
- 300 г вершкового масла;
- 20 г шоколаду.
Приготування:
-
- Потрібно просіяти борошно та з’єднати його з розпушувачем та сіллю.
- В окремій мисці спочатку збити яйця з цукром міксером, додати сметану та масло, нарізане шматочками, і ретельно розмішати, можна міксером, а можна віночком.
- Додати в рідкі інгредієнти борошно з розпушувачем та сіллю та замісити тісто, воно має бути крутим. І відправити в морозилку, щоб воно легко натиралося на тертці.
- Деко застелити пергаментом і натерти половину тіста на великій тертці, решта піде на другий лист.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
- Коли коржі охолонуть, їх потрібно подрібнити у крупну крихту.
- Крем готується також легко і просто.
- Згущене молоко потрібно збити міксером, додати розм’якшене масло частинами і також збити міксером. Крем повинен бути повітряним.
- Потім потрібно з’єднати нашу крихту з кремом, добре перемішати і сформувати торт у вигляді гірки.
- Зверху «Мурашник» прикрашаємо тертим шоколадом і відправляємо у холодильник на 2-3 години, щоб він просочився і настоявся.
Заварюйте чай чи каву та насолоджуйтесь смачним тортом!