Обов’язково запишіть цей рецепт, він вам сподобається, і ви його повторюватимете постійно.
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніше тісто для пиріжків.
Секрет не лише у гарячій воді, а й ще в одному важливому інгредієнті, який багато господинь просто не додають, а дарма.
Інгредієнти:
- Борошно – 400 г;
- Куряче яйце – 1 шт.;
- Сіль – 1 ч. ложки;
- Рослинна олія – 20 мл;
- Гаряча вода (до 60 градусів) – 180 мл.
Приготування:
- Візьміть глибоку ємність, просійте борошно, вбийте яйце, посоліть, додайте олію. Саме вона необхідна для еластичності. Перемішайте інгредієнти.
- Додайте гарячу воду і замішуйте тісто, спочатку ложкою або виделкою, а коли воно трохи охолоне – рукою.
- Не поспішайте одразу ліпити вареники. Нехай тісто відпочине під рушником 20 хвилин. За цей час усі інгредієнти потоваришують і тісто вийде ідеальним. Залишиться тільки розкотити тісто і наліпити вареники з улюбленою начинкою або пельмені.