Скільки років можна зберігати спеції?
Спеції, які втратили запах і колір, краще не додавати до їжі. Зберігають їх так:
- мелені спеції – 2-3 роки;
- суцільні спеції – 3-4 роки;
- трави – 1-3 роки;
- суміші приправ – 1-2 роки.
Чим продезінфікувати зубні щітки та гребінці?
Підійде рідкий розчин з урахуванням господарського мила. Просто натріть мило на тертці, залийте його теплою водою і дайте настоятися до розчинення. Потім опустіть в розчин щітки або гребінці і залиште на ніч. Зранку злийте розчин і промийте щітки проточною водою.
Як замаскувати тріщину на склі
Тріщину на шибці можна покрити тонким шаром безбарвного лаку, нанесеного із зовнішнього боку. Прозора плівка тримається довго, не псує зовнішнього вигляду і змивається.
Очищаємо віск від свічки
Очистити віск від свічки на килимі або меблевій оббивці можна за за допомогою паперового рушника. Рушник скласти у кілька шарів, накрити забруднену ділянку і пропрасувати теплою праскою.
Чим випрати кухонні рушники?
Досвідчені господині рекомендують прати рушники із додаванням гірчичного порошку. 2 столові ложки гірчичного порошку розведіть у літрі гарячої води. Вимішайте і дайте трохи настоятися. Потім отриману суміш процідіть та замочіть у цій воді рушники. Далі виперіть як завжди.