Усі продукти повинні бути кімнатної температури.
Раніше ми розповідали, як приготувати найпростіший пиріг на кефірі.
Інгредієнти:
- 12 столових ложок цукру;
- 12 столових ложок олії;
- 12 столових ложок молока;
- 12 столових ложок борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- Щіпка солі
- 3 курячі яйця;
- Цедра та сік половини лимона
- Пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- Вбийте яйця в глибоку миску, додайте щіпку солі, цукор, ванільний цукор. Збийте міксером або віночком, щоб маса стала пишною.
- Додайте молоко, олію без запаху, натріть цедру одного лимона і додайте сік з половинки лимона, збийте масу міксером.
- Просійте борошно з розпушувачем і теж додайте у суміш. Розмішайте лопаткою до однорідної маси.
- Візьміть форму для випікання, змастіть її олією і вилийте тісто. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 40-45 хвилин.
- Не відкривайте духовку хоча б перші 30 хвилин, щоб пиріг не осів.
- Готовність пирога можна перевірити зубочисткою.
- Зверху готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою, або приготувати крем, розрізати пиріг на два коржі та перемазати його.