Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг “12 ложок”.
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- склянка чаю
- склянка варення;
- 180 г цукру;
- 1 куряче яйце;
- 2 ст. ложки олії;
- 1 ч. ложка харчової соди.
Приготування:
- Заваріть чай. У миску насипте цукор, розбийте яйце і збийте міксером до появи пишноти. Влийте охолоджений чай і олію.
- В окремому посуді з’єднайте варення та соду, добре перемішайте. Зачекайте, поки сода вступить у реакцію і маса збільшиться вдвічі-втричі. Додайте варення до чайно-яєчної суміші.
- Всипте просіяне борошно, тісто має вийти за густотою як на Шарлотку.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг 30-40 хвилин.
- Зверху готовий пиріг можна присипати пудрою.