Грузинська закуска «Пхалі»**
Пхалі — споконвічна страва легендарної грузинської кухні. Його можна вживати як самостійну страву та як закуску чи гарнір. Існує безліч видів пхалі, його можна приготувати з будь-яких рослинних продуктів: шпинату, капусти, буряків, бурякового листя, кропиви і т.д.
Інгредієнти
Морква – 2 штуки, цибуля – 1 штука, часник – 2-3 зубчики, волоські горіхи – 200 грамів, олія – 3-4 чайні ложки, лимонний сік – 2 чайні ложки, кінза або кріп, коріандр або шафран, сіль і перець – за смаком.
Приготування
- Вимити моркву, загорнути у фольгу і помістити в духовку, розігріту до 220 градусів, на 30-40 хвилин.
*Овочі потрібно запікати, а не відварювати, щоб рідини було якнайменше.
- Після запікання моркву необхідно остудити, очистити і натерти на дрібній тертці.
- Помістити в блендер цибулю, часник, горіхи (попередньо підсушені на сковороді), олію, сіль, перець, спеції та лимонний сік і все ретельно перемолоти.
- Якщо ви не любите сиру цибулю, можна попередньо пасерувати її на сковороді три або п’ять хвилин.
- Горіхову масу змішати з натертою морквою і сформувати невеликі кульки, а потім відправити все у холодильник на одну годину.
**Пхалі в перекладі з грузинської – все впереміш.