Цей секретний інгредієнт – звичайна картопля та вода, в якій варилася картопля. Такі пиріжки можна готувати з улюбленою начинкою, а можна просто посмажити картопляні пампушки, які навіть на другий і третій день, якщо долежать, будуть смачними та м’якими.
Раніше ми розповідали, як приготувати швидке тісто на пиріжки за 15 хвилин.
Інгредієнти:
- 350 г очищеної картоплі
- 200 г теплого відвару від картоплі
- 1 ч. ложка солі
- 1 ст. ложка цукру
- 10 г сухих дріжджів
- 1 куряче яйце
- 20 мл олії
- 500-600 г борошна
Приготування:
- Почистити картоплю від шкірки і зварити її, посолити, злити відвар в окремий посуд і подрібнити картоплю в пюре.
- Додати теплий картопляний відвар, цукор, дріжджі, яйце і добре перемішати.
- Частинами ввести борошно і замісити еластичне і м’яке тісто.
- При замішуванні тіста додати олію.
- Залишити тісто в теплому приміщенні, щоб воно підійшло приблизно на 50-60 хвилин.
- Після цього розділити тісто на 15 рівних частин, скачати кульки і трохи їх приплюснути, щоб були формою схожі на біляші.
- Налити в сковороду масло, воно має покривати наполовину пиріжки, розігріти сковороду і смажити наші заготовки з тіста з двох сторін до рум’яної скоринки.
Такі пиріжки дуже смачні навіть без начинки.