П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНасолода у кожному шматочку: італійський яблучний пиріг – гідна альтернатива «Шарлотці»

Насолода у кожному шматочку: італійський яблучний пиріг – гідна альтернатива «Шарлотці»

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо вам набридла «Шарлотка» пропонуємо смачну альтернативу – італійський пиріг із яблуками. Тісто у цього пирога м'яке, ніжне та соковите.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг “12 ложок”.

Інгредієнти:

  • 240 г борошна;
  • 3 яєчні жовтки (великі) – 3 шт.;
  • 150 г цукру + 3 ст. ложки для посипання;
  • 185 мл молока;
  • 75 г вершкового масла;
  • 1,5 ч. ложки розпушувача;
  • ¼ ч. ложки солі;
  • 6 штук яблук.

 

Приготування:

  1. З’єднайте жовтки з цукром, збийте їх за допомогою міксера або звичайного віночка до освітлення та збільшення маси.
  2. Розтопіть вершкове масло, більше половини влийте в яєчну суміш, решту відкладіть.
  3. Влийте в масу молоко і перемішайте до однорідності.
  4. Візьміть борошно, додайте розпушувач та просійте, частинами введіть у тісто, перемішайте.
  5. Змастіть застелену пергаментом форму невеликою кількістю розтопленого масла, викладіть тісто.
  6. Яблука помийте, розріжте на четвертинки, очистіть від серцевини та шкірки. Наріжте шматочки на часточки.
  7. Викладіть поверх тіста, злегка утоплюючи.
  8. Зверху полийте пиріг розтопленим маслом, яке залишилося і посипте цукром.
  9. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів протягом 40-45 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні