Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг “12 ложок”.
Інгредієнти:
- 240 г борошна;
- 3 яєчні жовтки (великі) – 3 шт.;
- 150 г цукру + 3 ст. ложки для посипання;
- 185 мл молока;
- 75 г вершкового масла;
- 1,5 ч. ложки розпушувача;
- ¼ ч. ложки солі;
- 6 штук яблук.
Приготування:
- З’єднайте жовтки з цукром, збийте їх за допомогою міксера або звичайного віночка до освітлення та збільшення маси.
- Розтопіть вершкове масло, більше половини влийте в яєчну суміш, решту відкладіть.
- Влийте в масу молоко і перемішайте до однорідності.
- Візьміть борошно, додайте розпушувач та просійте, частинами введіть у тісто, перемішайте.
- Змастіть застелену пергаментом форму невеликою кількістю розтопленого масла, викладіть тісто.
- Яблука помийте, розріжте на четвертинки, очистіть від серцевини та шкірки. Наріжте шматочки на часточки.
- Викладіть поверх тіста, злегка утоплюючи.
- Зверху полийте пиріг розтопленим маслом, яке залишилося і посипте цукром.
- Випікаємо в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів протягом 40-45 хвилин.