Інгредієнти
- молоко – 170 мл,
- дріжджі сухі – 3 г,
- цукор – 1 ст.л,
- сіль – 3/4 ч.л,
- олія рослинна – 40 г,
- борошно – 280 г,
- сир – 150 г,
- часник – 2-3 зубки,
- зелень – за смаком,
- сіль і спеції – за смаком.
Раніше ми писали про неймовірний вишневий пиріг, який будь-який вечір перетворить на справжнє свято.
Приготування
- Наливаємо в ємність тепле молоко і розчиняємо в ньому цукор і дріжджі.
- Додаємо сіль і рослинну олію без запаху, перемішуємо, всипаємо поступово борошно і замішуємо тісто. Воно має бути м’яким та еластичним і не липнути до рук.
- Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо йому підійти в теплому місці приблизно хвилин на 40. Тісто має збільшитися у 2-3 рази.
- Ділимо тісто на 8 частин. Формуємо кульки, накриваємо плівкою і даємо тісту підійти ще раз.
- Натираємо на тертку твердий сир і додаємо до нього дрібно нарізану зелень на свій смак і часник.
- Приправляємо начинку сіллю й улюбленими спеціями та ретельно все перемішуємо.
- Збиваємо виделкою яйце і половину маси додаємо до начинки. Розкачуємо кульку тіста в овал, згортаємо в щільний рулет і защипуємо краї.
- Перевертаємо швом донизу і злегка придавлюємо.
- Робимо глибокий надріз гострим ножем і залишаємо тісто відпочити ще на 20 хвилин.
- Змащуємо човники з боків рештою збитого яйця. Зверху викладаємо начинку.
- Випікаємо в нагрітій до 180 ⁰С духовці протягом 15-20 хвилин, доки човники не набудуть приємного золотистого відтінку.
Приємного апетиту!
Пенсія 2024: що чекає на пенсіонерів у новому році (відео)
Бальна пенсійна система: чи може вона насправді щось змінити – відповідь експерта (відео)