Особливо смачним сало виходить у маринаді. Воно не тільки м’яке, але ще й дуже соковите.
Раніше ми розповідали, при яких захворюваннях допоможе свиняче сало.
Інгредієнти:
- 1 кг свинячої грудинки;
- 1 л води;
- 1 головка часнику;
- 5 шт. лаврового листя;
- 4 столові ложки солі;
- чорний перець мелений і горошком — до смаку
- червоний мелений перець — за смаком
Приготування:
- Беремо велику каструлю, наливаємо воду і ставимо її на плиту. Додаємо сіль, лавровий лист та перець горошком. Перемішуємо до розчинення солі.
- Сало миємо та нарізаємо порційними шматочками, наприклад, 5 на 5 см, опускаємо в каструлю.
- Накриваємо каструлю із салом кришкою та доводимо до кипіння. Знімаємо пінку і знову накриваємо та проварюємо 5 хвилин.
- Знімаємо з вогню та видавлюємо часник безпосередньо в бульйон. Накриваємо кришкою і залишаємо остигати.
- Потім ставимо в холодильник у маринаді на 2 доби.
- За цей час дістаємо сало з бульйону, просушуємо рушником і натираємо сумішшю перців.