Такий лаваш вам точно сподобається, він виходить смачним, ніжним і найголовніше – анітрохи не гумовий.
Раніше ми розповідали, як приготувати рваний пиріг з лаваша.
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна
- 1 склянка теплої води
- 2 столові ложки олії
- 0,5 чайної ложки солі
Приготування:
- У великій мисці змішайте борошно та сіль.
- Додайте теплу воду та олію в миску з борошном. Перемішайте до утворення м’якого тіста.
- Викладіть тісто на чисту робочу поверхню і замішайте його протягом 5-7 хвилин, поки воно не стане гладким та еластичним.
- Поділіть тісто на кілька невеликих кульок.
- Змастіть сковороду невеликою кількістю олії та розігрійте її на середньому вогні.
- Візьміть одну кульку тіста і розкачайте її на тонкий коржик за допомогою скалки, додаючи при необхідності борошно, щоб запобігти прилипанню.
- Покладіть коржик на розігріту сковороду і готуйте 1-2 хвилини з кожного боку, поки він не стане золотистим і з’являться бульбашки.
- Перекладіть готовий лаваш на тарілку та накрийте чистим рушником.
- Повторіть процес з тістом, що залишилося.
Насолоджуйтесь своїм домашнім лавашем!