Інгредієнти
- борошно – 330 г,
- розпушувач – 1 ч.л,
- вершкового масла – 100 г,
- цукор – 120 г,
- сіль – щіпка,
- яйця – 2 шт,
- сметана або кефір – 160 г,
- цукор ванільний – 2 ч. л,
- горіхи – 100 г
- журавлина сушена – 50 г.
Нещодавно ми писали рецепт шоколадних млинців із потрійною начинкою.
Приготування
Масло, сметана та яйця мають бути тільки з холодильника.
- Відокремлюємо жовтки від білків.
- Просіюємо борошно, додаємо розпушувач, цукор і все перемішуємо.
- Додаємо нарізане на кубики холодне масло і перетираємо масу руками доти, доки не утвориться крихта. Робимо це швидко, щоб вершкове масло не встигло розтанути.
- Додаємо сметану. Її можна замінити кефіром або йогуртом без наповнювача.
- Вводимо 2 жовтки та замішуємо тісто і ставимо його поки що в холодильник.
- Горіхи подрібнюємо на дрібну крихту.
- Додаємо до білків ванільний цукор і збиваємо за допомогою міксера. При появі піни – поступово вводимо цукор і збиваємо щільну меренгу.
- Розкачуємо тісто у формі прямокутника. Викладаємо на нього шар меренги і присипаємо горіховою крихтою та журавлиною (за бажанням). Також можна додати шматочки шоколаду.
- Скручуємо обережно щільний рулет і перевертаємо його “швом” донизу.
- Нарізаємо на шматочки завтовшки 3-4 см і перекладаємо на деко.
- Випікаємо печиво за температури 200 градусів протягом 25 хвилин.
Приємного апетиту!
Триматися за життя! Як пенсіонери долають стрес через військові дії – відеоопитування
Як не заплутатися: кому треба змінити пенсійне посвідчення (відео)