Секрети смачної перловки: домашні будуть просити добавки

Этот материал также доступен на русском языке

перловка
Bowl of cooked peeled barley grains porridge with ears of wheat on white background. Cooking Healthy and diet food concept.
За перлівкою зовсім незаслужено тягнеться шлейф упередженого відношення: у багатьох людей перлова каша асоціюється з не найапетитнішим гарніром, який доводилося їсти в дитячому садку або в шкільній їдальні, чоловіки ж нагадують армійську службу.

Проте страву можна приготувати так, що вона вийде неймовірно смачною. Лише кілька хитрощів – і на виході ви отримуєте кулінарний шедевр. Перловка добре поєднується з безліччю спецій

Секрет смачної перловки

  • Перед приготуванням перловку потрібно промити і замочити на 1-3 години.
  • Злити воду і ще раз промити.
  • Потім залити крупу водою у співвідношенні 1:3, довести до кипіння, посолити і варити до готовності 30-40 хвилин.

При цьому виставити маленький вогонь і відкрити кришку.

Перловка добре поєднується з безліччю спецій

Смак перловки універсальний, крупа добре поєднується з чорним перцем, часником, насінням фенхелю, лавровим листом, копченою меленою паприкою, перцем чилі, базиліком, кропом і петрушкою, кінзою, гвоздикою, запашним перцем, куркумою, соєвим соусом.

Ще у готову перловку можна додати вершкове масло і накришити бринзу.

Перловка на молоці

Перловку можна зварити і на молоці. Промийте і замочіть її звичайним способом. Перші 15 хвилин крупу треба варити на воді, потім злити воду, додати молоко і варити до готовності.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?