П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати тісто для вареників: м'яке, еластичне, не розклеюється при варінні

Як приготувати тісто для вареників: м’яке, еластичне, не розклеюється при варінні

Этот материал также доступен на русском языке
Половина успіху у приготуванні вареників залежить від успішного тесту. Варіантів та рецептів чимало, з одним із них познайомимо вас сьогодні.

Тісто на мінеральній воді виходить м’яким та еластичним, не розклеюється при варінні.

Інгредієнти

Візьміть 1 склянку газованої мінеральної води, 1 яйце, 0,5 чайної ложки солі, 0,5 чайної ложки цукру, 4 столові ложки олії, 550-600 г борошна.

Приготування

  • У миску налийте мінералку, додайте яйце, олію, сіль, цукор і поступово додавайте борошно, доки тісто не стане м’яким і еластичним.
  • Тісто повинно мати блискучу текстуру і не прилипати до рук та робочої поверхні.
  • Ліпіть з тіста вареники або пельмені.

Тісто також годиться для чебуреків, тільки треба прибрати з рецепту яйце.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні