П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТакий медовик вам сподобається: без розкочування коржів і з великою кількістю крему

Такий медовик вам сподобається: без розкочування коржів і з великою кількістю крему

Этот материал также доступен на русском языке
Медовик – це улюблений торт багатьох, його можна приготувати на святковий стіл, і для звичайного чаювання. Сьогодні ділимося рецептом, в якому не потрібно розкочування коржів. Лінивий варіант смачного торта.

Раніше ми розповідали, як приготувати класичний медовик із заварним кремом.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 6 столових ложок меду;
  • 150 г меду;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 2 курячі яйця;
  • 40 г вершкового масла;
  • 400 г борошна.

Для крему:

  • 1 л молока;
  • 300 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 120 г крохмалю;
  • 4 курячі яйця.

Приготування:

  1. У сотейник відправляємо цукор, мед та вершкове масло, розігріваємо на паровій бані.
  2. Всипаємо соду і перемішуємо 1-2 хвилини.
  3. Знімаємо з бані, даємо трохи охолонути, вбиваємо яйця, всипаємо борошно і робимо тісто густої консистенції.
  4. Катаємо з тіста кульки розміром з перепелине яйце, щоб вони не липли до рук, можна змастити руки олією або посипати борошном.
  5. Кульки викладаємо на лист, попередньо застелений пергаментним папером, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.
  6. У цей час готуємо заварний крем.
  7. Яйця збиваємо з цукром і крохмалем, трохи додаємо молока, щоб вийшла рідка однорідна консистенція.
  8. Решту молока наливаємо в каструлю, головне не емальовану, чекаємо на закипання і вводимо нашу крохмально-яєчну суміш у молоко, постійно помішуючи, як тільки маса почне густіти, знімаємо з вогню.
  9. Поки гарячий крем вводимо вершкове масло. Коли крем охолоне, можна починати збирання торта.
  10. Для цього велику миску застилаємо харчовою плівкою та першим шаром кладемо крем. На крем викладаємо шар із кульок, який змащуємо кремом. У такий спосіб збираємо весь торт, доки не закінчаться всі інгредієнти. Зверху торт вирівнюємо ложкою, трохи притискаючи кульки, щоб поверхня була рівною.
  11. Прибираємо наш торт на ніч у холодильник, а вранці дістаємо з каструлі, звільняємо від харчової плівки та ласуємо з чаєм чи кавою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні