Раніше ми розповідали, як приготувати класичний медовик із заварним кремом.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 6 столових ложок меду;
- 150 г меду;
- 1 чайна ложка соди;
- 2 курячі яйця;
- 40 г вершкового масла;
- 400 г борошна.
Для крему:
- 1 л молока;
- 300 г цукру;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 200 г вершкового масла;
- 120 г крохмалю;
- 4 курячі яйця.
Приготування:
- У сотейник відправляємо цукор, мед та вершкове масло, розігріваємо на паровій бані.
- Всипаємо соду і перемішуємо 1-2 хвилини.
- Знімаємо з бані, даємо трохи охолонути, вбиваємо яйця, всипаємо борошно і робимо тісто густої консистенції.
- Катаємо з тіста кульки розміром з перепелине яйце, щоб вони не липли до рук, можна змастити руки олією або посипати борошном.
- Кульки викладаємо на лист, попередньо застелений пергаментним папером, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин.
- У цей час готуємо заварний крем.
- Яйця збиваємо з цукром і крохмалем, трохи додаємо молока, щоб вийшла рідка однорідна консистенція.
- Решту молока наливаємо в каструлю, головне не емальовану, чекаємо на закипання і вводимо нашу крохмально-яєчну суміш у молоко, постійно помішуючи, як тільки маса почне густіти, знімаємо з вогню.
- Поки гарячий крем вводимо вершкове масло. Коли крем охолоне, можна починати збирання торта.
- Для цього велику миску застилаємо харчовою плівкою та першим шаром кладемо крем. На крем викладаємо шар із кульок, який змащуємо кремом. У такий спосіб збираємо весь торт, доки не закінчаться всі інгредієнти. Зверху торт вирівнюємо ложкою, трохи притискаючи кульки, щоб поверхня була рівною.
- Прибираємо наш торт на ніч у холодильник, а вранці дістаємо з каструлі, звільняємо від харчової плівки та ласуємо з чаєм чи кавою.