Багато господарок, почувши цю пораду, будуть здивовані, але щоб перевірити дієвість цього способу, потрібно спробувати і потім уже робити свої особисті висновки.
Раніше ми розповідали, чим корисна гречка.
Досвідчені кулінари радять при приготуванні гречки додавати в каструлю трохи соди. Головне, не переборщити, інакше можна зіпсувати кашу.
Що дає гречці додавання при варінні соди?
Відповідь досить проста. Перше і важливе – це те, що сода робить пухким та повітряним не лише тісто, а й кашу. Гречка вийде повітряною та розсипчастою.
Також додавання невеликої кількості соди при варінні гречки допомагає пом’якшити її та прискорити процес приготування. Гречка має тверду структуру і додавання соди допомагає зробити її ніжнішою.
Як сода діє на гречку:
- Крупа при варінні не пригорає;
- Нейтралізується надто настирливий запах гречки, роблячи його більш тонким і приємним;
- Каша виходить пишною та повітряною;
- Крупа очищається від сміття та лусочок.
Важливо правильно зварити гречку. Для цього крупу спочатку перебирають, потім промивають, заливають холодною водою і ставлять на плиту, коли гречка буде готова наполовину, можна додати соду, буквально на кінчику ножа.
Якщо на поверхні води підніметься сміття, його потрібно зібрати ложкою і викинути.
Не забуваймо посолити кашу.