П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНіжніше не буває: найсмачніший заварний крем для «Медовика» і «Наполеона»: будете їсти...

Ніжніше не буває: найсмачніший заварний крем для «Медовика» і «Наполеона»: будете їсти ложками

Этот материал также доступен на русском языке
Заварний крем – досить популярний, ним перемазують безліч популярних тортів та тістечок. Сьогодні ділимося рецептом найніжнішого та найсмачнішого крему, який точно захочеться їсти ложками.

Від крему залежить і смак торта, і те, як він просочиться, тому правильний рецепт – запорука успіху.

Зазвичай в заварний крем додають у якості загущувача пшеничне борошно, але досвідчені кулінари радять використовувати кукурудзяний крохмаль, саме він дає крему ніжну консистенцію.

Раніше ми розповідали, як приготувати найледачіший Наполеон зі смачним кремом.

Інгредієнти:

  • 2 курячі яйця;
  • 500 мл молока;
  • 130 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 40 г кукурудзяного крохмалю;
  • 150 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Потрібно взяти глибокий сотейник, вбити в нього яйця, додати цукор, ванільний цукор, крохмаль і ретельно розмішати.
  2. Влити молоко і знову перемішати.
  3. Поставити на середній вогонь і постійно помішуючи довести до загусання (маса почне закипати).
  4. Зняти з вогню і додати вершкове масло, перемішати до розчинення і накрити в контакт харчовою плівкою, тобто плівка повинна буквально лежати на поверхні крему. Цей прийом не дасть утворитися на кремі плівки.

Важливе уточнення: крем не можна варити в емальованому посуді, тому що він може пригоряти, через що з’явиться неприємний запах та присмак гіркоти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні