Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг 12 ложок.
Інгредієнти:
- 4-5 штук яблук
- 390 г борошна
- 6 столових ложок цукру (3 – для тіста та 3 – для начинки)
- 200 г вершкового масла
- 1 чайна ложка розпушувача
- щіпка солі
Приготування:
- У миску просіяти борошно. Додати до борошна сіль, розпушувач та три столові ложки цукру.
- Вершкове масло покласти в морозилку на 15-20 хвилин, так його буде легше натерти на тертці.
- Щоб масло не тануло від теплоти ваших рук, періодично занурюйте його в борошно. Борошно з маслом перетираємо до однорідної крихти.
- Яблука очистити від шкірки і натерти на тертці, змішати з цукром.
- Форму для випікання змастити вершковим маслом. Викласти половину крихти і руками злегка прим’яти.
- Зверху викласти яблучну суміш, розрівняти.
- Поверх яблук висипати крихту, що залишилася.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.
Смачний та соковитий пиріг готовий! Смачного!