П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВийдуть найсмачніші та найніжніші деруни: які звичні інгредієнти не можна додавати

Вийдуть найсмачніші та найніжніші деруни: які звичні інгредієнти не можна додавати

Этот материал также доступен на русском языке
Деруни – страва, яку можна приготувати не лише на обідній стіл, а й на святковий. Важливо приготувати їх правильно, щоб вони були м'якими, соковитими і простояли в роті.

Багато господинь припускаються помилок при приготуванні дерунів, через що вони виходять твердими, гумовими або сирими всередині.

Раніше ми розповідали, як правильно готувати деруни.

Звичайно, насамперед потрібно починати з правильних інгредієнтів.

Так, досвідчені господині радять натирати картоплю на дрібну тертку, тоді у них буде ніжна консистенція і така страва вийде  м’якою.

Щоб картопля не потемніла натирати її потрібно одночасно з цибулею. Або ж додати трохи сметани.

Але найбільше дискусій крутяться навколо того, чи потрібно додавати яйця.

Багато хто вважає, що цей інгредієнт просто необхідний. Але у класичному рецепті яєць немає.

Хоча потрібно орієнтуватися щодо ситуації, а в нашому випадку – по картоплі. Якщо вона не крохмалиста, то яйце доведеться додавати. Якщо сорт досить крохмалистий, то яйця не потрібні.

Без яєць деруни виходять м’якшими. А якщо ще в тісто додати пару ложок сметани чи майонезу – взагалі буде справжнє свято смаку.

Є розбіжності і щодо борошна.

Досвідчені господині давно відмовилися від цього інгредієнта, вважаючи, що він псує смак дерунів, робить їх мучнішими. При приготуванні вони додають крохмаль.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні