П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБілок або жовток - що не потрібно додавати в сирники: відповідь вас...

Білок або жовток – що не потрібно додавати в сирники: відповідь вас точно здивує

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб сирники були повітряними, м'якими та смачними, не потрібно їх забивати борошном. Також потрібно правильно додавати яйце. Що краще класти у сирники – білок чи жовток? Відповідь знайдете нижче.

Для приготування ідеальних сирників, які будуть повітряними, ніжними та смачними, досвідчені кухарі не радять додавати куряче яйце цілком. А лише одну його частину.

Йдеться про жовток. Справа в тому, що білок додає сирному тісту зайву рідину, через що доводиться досипати більшу кількість борошна, що не дуже добре впливає на смак сирників, вони виходять борошняними та жорсткими.

Раніше ми розповідали, як приготувати сирники за класичним рецептом.

З функцією зв’язування всіх компонентів ідеально справляється жовток. Завдяки жовтку вони виходять цілісними та щільними, смачними та здобними.

Інгредієнти:

  • Сир – 280 г
  • Борошно – 40 г
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукор – 30 г
  • Сіль – щіпка

Приготування:

Сир потрібно брати жирний, не менше 5%. І важливо, щоб він був сухий.

  1. У сир додати жовток, щіпку солі, цукор та акуратно перемішати.
  2. Всипати борошно і замісити тісто на сирники.
  3. Сформувати з тіста ковбаску та розділити на невеликі рівні частини. Скачати кульки і трохи їх плескати.
  4. За допомогою склянки сформувати круглі сирники.
  5. На сковороді розігріти олію та обсмажити сирники з двох сторін до рум’яної скоринки, приблизно по 2 хвилини з кожного боку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні