Раніше ми розповідали, як приготувати чебуреки на мінеральній воді.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 250 г борошна;
- 120 мл води (окріп);
- 2 столові ложки олії;
- 0,5 чайної ложки солі.
Для начинки:
- 80 г цибулі;
- 150 г свинини;
- 150 г яловичини;
- 50 мл холодної води;
- Сіль, перець та інші спеції – за смаком.
Приготування:
Почнемо з того, що чебуреки можна готувати на мінеральній воді, також деякі господині додають у тісто трохи горілки. Але найсмачніше тісто виходить на окропі.
- У окріп додаємо сіль та олію, вливаємо суміш у борошно і замішуємо ложкою.
- Коли тісто трохи охолоне, вимішуємо його руками не менше 5 хвилин.
- Перекладаємо тісто в пакет і даємо йому відпочити 30 хвилин.
- Готуємо фарш зі свинини та яловичини, додаємо подрібнену цибулю, спеції та холодну воду для соковитості.
- Тісто на чебуреки потрібно розділити на 8 рівних частин і розкотити тонкі коржики. На одну половину викладаємо столову ложку з гіркою фаршу, розподіляємо його, не доходячи до країв на 1,5 см.
- Накриваємо другою частиною нашого коржика і з’єднуємо краї.
- Розігріваємо сковороду з достатньою кількістю олії (чим більше олії, тим краще) і смажимо на помірному вогні до золотистої скоринки з двох боків.
- Щоб усунути зайвий жир, готові чебуреки викладаємо на паперові рушники або серветки.