Поки омлет готується він високий і повітряний, але після вимкнення вогню він різко опадає. Якщо у вас так відбувається, спробуйте додати при приготуванні один незвичайний інгредієнт.
Раніше ми розповідали, як приготувати омлет без смаження на сковороді.
Саме завдяки йому омлет вийде пишним та не опаде на тарілці.
Досвідчені кулінари при приготуванні омлету радять додавати кілька крапель лимонного соку.
Не бійтеся, що омлет буде з кислинкою, при жарінні вся кислота випарується. Зате страва вийде повітряною.
Чому саме лимонний сік робить повітряним омлет? Все просто: такий ефект виходить у результаті хімічної реакції, яка відбувається між білками яєць та кислотністю лимонного соку. Коли білок яєць починає нагріватись, він згортається, а лимонний сік створює повітряну текстуру.
Усього пару крапель соку потрібно додати під час збивання яєць. І після смаження ви побачите результат.
Не забудьте додати до омлету улюблені спеції, вони точно не завадять.