Ми пропонуємо вам урізноманітнити різдвяне меню і здивувати своїх рідних незвичайними рецептами.
Різдвяний трайфл
Інгредієнти
Для бісквіту: яйця – 2 штуки, борошно – 50 грамів, цукор – 70 грамів, какао-порошок – 1 столова ложка, розпушувач – 0,5 чайної ложки;
для крему: сметана – 350 грамів, вершки – 2 столові ложки, шоколад – 85 грамів, джем або варення – за смаком.
Приготування
- Борошно просіяти з розпушувачем і какао-порошком.
- Яйця збити з цукром до пишної маси, додати борошно з какао і перемішати на низьких оборотах міксера.
- Перелити тісто в невелику форму для випікання і поставити у духовку, розігріту до 180 градусів.
Випікати бісквіт до готовності 20-30 хвилин.
- Шоколад розламати на шматочки і перекласти у миску, додати вершки.
- Розтопити шоколад на плиті на огрівнику або в мікрохвильовій печі. Добре перемішати, охолодити, а потім поставити у холодильник на 2-3 години, шоколад має загуснути.
- У сметану додати загуслий шоколад і збити міксером.
У келихи викласти шарами шоколадний бісквіт, крем, варення або джем за смаком.
Келихи накрити і поставити десерт у холодильник на 2-3 години для просочення.
Готовий десерт прикрасити кольоровою присипкою (як паски) або тертим шоколадом.