Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий медовик без розкочування коржів.
Інгредієнти:
- 4 курячі яйця
- 2 склянки цукру
- 2 склянки сметани
- 2 чайні ложки соди
- 2 склянки борошна вищого ґатунку
- 1-1,5 столові ложки какао-порошку
Приготування:
- Беремо дві окремі ємності, в одній замішуватимемо тісто для світлого коржа, а в іншій – для шоколадного.
- Для світлого коржа вбиваємо два яйця, додаємо цукор і збиваємо до невеликої піни, це можна зробити звичайним віночком. У сметану додати чайну ложку соди, добре розмішати, щоб сода почала активно працювати. Поєднати з яєчною сумішшю. Всипати склянку борошна та розмішати до однорідності.
- Вилити тісто для торта у форму. Випікати у розігрітій до температури 180 градусів духовці близько 30-35 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Остудити.
- Шоколадний корж готуємо аналогічним способом, тільки додаємо 1-1,5 столові ложки какао.
- Поки коржі остигатимуть, потрібно зайнятися приготуванням крему. У мисці з’єднати склянку сметани та склянку цукру, збити до пишної піни. Для аромату можна додати 1 пакетик ванільного цукру.
- Коржі розрізати горизонтально на два пласти кожен. Обрізати краї та зробити з них крихту для обсипання торта.
- Змастити сметанним кремом, чергуючи білий і шоколадний коржі. Краї та верх торта також змастити сметаною та посипати крихтою.
- Залишити в холодильнику на ніч і вже вранці насолоджуватися соковитим, м’яким та неймовірно смачним тортом з нашого дитинства.