Салату “Китайський дракон” зі смаженим м’ясом і овочами надає особливої пікантності заправка і гострий перець. Із зазначеної кількості продуктів вийде 6 порцій.
Раніше ми писали, як приготувати Англійський різдвяний кекс.
Інгредієнти
- вирізка свиняча – 400 г;
- буряк – 200 г;
- морква – 200 г;
- цибуля ріпчаста – 400 г;
- перець гострий свіжий – 1 шт;
- цукор – 1 ч. л;
- олія оливкова – 100 г;
- петрушка і селера – 40 г;
- оцет бальзамічний – 1 ст. л;
- соус соєвий – 3 ст. л;
- соус теріякі – 1 ст.л;
- сіль – за смаком.
Приготування
- Очистіть моркву та буряк і натріть їх на тертці для корейської моркви або наріжте тонкою соломкою.
- Додайте до овочів соєвий соус і теріякі та все перемішайте.
- Наріжте тонкими смужками вирізку і посоліть за смаком.
- Обсмажте свинину на розпеченій сковороді протягом 10 хвилин.
- Додайте до обсмаженого м’яса цукор і нарізаний максимально тонкою соломкою гострий перець.
- Потушкуйте нарізану півкільцями цибулю на олії до прозорості протягом 3-4 хвилин.
- Подрібніть зелень і з’єднайте всі інгредієнти.
- Додайте в салат олію та бальзамічний оцет і ретельно все перемішайте.
Такому салату потрібно дати настоятися протягом 2-3 годин – так він буде набагато смачнішим.
За річну передплату на газету «На пенсії» — у подарунок настінний кольоровий календар на 2024 рік