Інгредієнти
Борошно – 3 склянки, вода – 1,5 склянки, олія – 1/4 склянки, цукор – 2 чайні ложки, сіль – 1/4 чайної ложки, дріжджі сухі – 8 грамів.
Приготування
- Дріжджі розчиняємо у мисці з теплою водою. Додаємо сіль та цукор. Суміш має бути однорідною.
- У миску з розчиненими дріжджами поступово просіюємо борошно. Тісто починаємо замішувати ложкою, потім руками.
- Наприкінці, коли тісто вже формується, додаємо невелику кількість олії. Вимішуємо, доки тісто не стане еластичним і не перестане липнути до рук. Залишаємо настоюватися на 40-50 хвилин під рушником.
- Коли цей час закінчиться, вже пишне тісто злегка обминаємо і залишаємо ще на 15-20 хвилин.
Тісто готове, можна смажити пиріжки – з капустою, картоплею, квасолею або будь-якою іншою пісною начинкою.