Інгредієнти:
- Картопля – 3-4 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Буряк – 2 шт.;
- Оселедець – 1 шт.;
- Цибуля – 1 шт;
- Яблуко – 1 шт.;
- Майонез – 100-150 г
- Оцет – 0,5 ч. ложки
- Цукор – 1 ч. ложка;
- Зелень (для прикраси)
Приготування:
- Картопля, морква і буряк добре помити, відварити до готовності в мундирі, остудити і почистити. Натерти овочі на великій тертці.
- Перший шар із картоплі. Посолити трохи та змастити майонезом.
- . Очистити оселедець. Видалити всі кісточки. Нарізати філе тонкими скибочками.
- На картоплю викласти оселедець.
- Почистити та помити цибулю. Нарізати дрібними кубиками і збризкати оцтом, посипати цукром. Перемішати. Викласти цибулю на оселедець.
- Помити та почистити яблуко. Натерти на великій тертці. Викласти на шар цибулі з оселедцем.
- Наступний шар — морква. Трохи посолити та змастити майонезом.
- Викласти шар буряка. Посолити та змастити майонезом.
- Дати настоятися в холодильнику кілька годин. Прикрасити зверху улюбленою зеленню.
Раніше ми розповідали, як приготувати вітамінний салат.