Український кулінарний блогер Лілія Цвіт на своєму Youtube-каналі опублікувала відео, де розповіла, як приготувати такий смачний шоколадний пиріг.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг з яблуками на сковороді.
Так, за словами, кулінара, особливість цього пирога в тому, що він готується на кукурудзяному борошні. Пиріг виходить м’який та дуже смачний.
Інгредієнти:
- 160 г кукурудзяного борошна;
- 350 мл кефіру;
- 100 г цукру;
- 100 г соняшникової олії;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 30 г какао;
- 3 яйця;
- цедра одного апельсина;
- 50 г чорного шоколаду.
Приготування:
- Змішати кефір з яйцями, олією, цукром, цедрою апельсина та розпушувачем. Перемішати все віночком.
- Всипати какао та борошно.
- Замішати тісто віночком. Воно має вийти досить рідким.
- Перелити тісто у змащену олією форму і випікати в розігрітій духовці 40 хвилин при температурі 160 °С.
- Після того, як пиріг охолоне, полити його розтопленим шоколадом.