Інгредієнти:
- Кефір (2,5%) – 250 мл;
- Пшеничне борошно – 700 гр;
- Цукор – 1,5 ст. л;
- Рослинна олія – 50 мл;
- Сіль – 1 ч. л;
- Харчова сода – 1 ч. л.
Приготування:
- Насамперед варто відзначити, що секрет ідеального тіста для пиріжків криється в правильному кефірі. Він повинен бути підігрітий до кімнатної температури, інакше тісто виходить твердим.
- Кефір виливаємо в миску, додаємо сіль, цукор, соняшникову олію та соду, добре перемішуємо.
- Просіяне борошно частинами вводимо в суміш кефіру і замішуємо еластичне тісто, воно не повинно бути забитим, але й не липнути до рук.
- Готове тісто потрібно накрити харчовою плівкою і відставити на 15-20 хвилин, нехай усі інгредієнти потоваришують. І лише після цього готувати пиріжки.
- А тим часом можна зайнятися приготуванням начинки. До речі, з такого тіста можна випікати та смажити пиріжки із солоною начинкою та солодкою, різниці немає.
Раніше ми розповідали, як приготувати незвичайні пиріжки з яблуками.