Інгредієнти:
- 200 г меду;
- 100 г цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 2 яйця;
- по 1 чайній ложці кориці меленої та кардамону (за бажанням);
- 2 столові ложки олії;
- 450 г борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 120 г цукрової пудри.
Приготування
- У каструлі змішайте мед, цукор та вершкове масло, поставте ємність на вогонь, можна на парову баню. Тримайте на вогні, поки цукор не розчиниться, важливо постійно помішувати, щоб сироп не пригорів.
- Додайте соду і перемішуючи варіть ще 1-2 хвилини. Як тільки маса збільшиться в об’ємах і посвітлішає, знімайте каструлю з плити. Дайте охолонути.
- Додайте 1 ціле яйце та 1 жовток, додайте спеції та олію, перемішайте. 1 білок залиште для змащування пряників.
- Просійте борошно разом з розпушувачем і додайте в медову суміш, замісіть еластичне тісто.
- Поділіть тісто на невеликі шматочки та сформуйте круглі пряники.
- Викладіть на лист і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.
- Білок з’єднайте з цукровою пудрою і збийте до щільної маси. Наносити білкову глазур потрібно на гарячі пряники.
Раніше ми розповідали, як приготувати ароматне печиво до чаю.