Інгредієнти:
- капуста – 300 г
- морква – 1 середня;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- фарш – 500 г;
- рис – 120 г;
- куряче яйце – 1 шт.;
- борошно – 100 г;
- томатна паста – 1,5 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- перець – 1 ч. л.;
- сметана – 3 ст. л.
Приготування:
- Рис промити та залити 2 склянками води, відварити.
- Дрібно нарізати цибулю, натерти на терці моркву, викласти овочі на розігріту з маслом сковороду і обсмажити до м’якості.
- Змішати пасеровані цибулю та моркву з відвареним рисом і залишити трохи охолонути.
- Нарізати дрібними кубиками капусту. Викласти її в сковороду з олією та трохи підсмажити.
- У мисці змішати м’ясний фарш, пасеровану цибулю, моркву з рисом та капусту, додати спеції за смаком. Вбити одне яйце і добре вимісити фарш руками.
- Сформувати ліниві голубці довгастої форми, схожі на котлети. Запанувати їх у борошні та обсмажити на розігрітій сковороді з олією з двох сторін до золотистого кольору.
- Ліниві голубці перекласти в каструлю або казан і залити сумішшю води, томатної пасти та сметани, не забути підсолити.
- Коли голубці закиплять, вогонь потрібно зменшити до мінімуму та ще тушкувати хвилин 25-30.
Раніше ми розповідали, як приготувати голубці з незвичайною начинкою.