Інгредієнти:
- кефір – 500 мл
- цукор – 50 г
- яйця – 1 шт.
- борошно – 350-380 г
- сода – 1 ч. ложка
- масло для смаження
Приготування:
Головний секрет приготування пишних оладок – це теплий кефір, він не повинен бути гарячим, просто злегка теплим. Яйце теж краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
Раніше ми розповідали, як приготувати пишні оладки без борошна.
- В одній ємності потрібно змішати кефір, яйце, цукор, сіль та соду. На поверхні суміші повинні з’явитись бульбашки – це означає, що сода почала працювати.
- Потім частинами вводимо борошно і замішуємо наше тісто для оладок. Відразу смажити не варто, дайте тісту відпочити 10 хвилин, щоб з’єдналися всі інгредієнти в одне ціле.
- Сковороду розігріваємо на середньому вогні, додаємо 2 столові ложки олії та на розпечену сковороду ложкою викладайте тісто. Обсмажуємо оладки з двох боків до золотистої скоринки.