П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОладки за цим рецептом завжди виходять високими та пишними – вся справа...

Оладки за цим рецептом завжди виходять високими та пишними – вся справа у правильному кефірі

Этот материал также доступен на русском языке
Оладки – це смак дитинства, коли вранці до чаю мама чи бабуся напікала цілу гору пишних та смачних оладок. Багато господинь у пошуках того самого рецепта. Сьогодні розкриємо головний секрет високих та повітряних оладок на кефірі.

Інгредієнти:

  • кефір – 500 мл
  • цукор – 50 г
  • яйця – 1 шт.
  • борошно – 350-380 г
  • сода – 1 ч. ложка
  • масло для смаження

Приготування:

Головний секрет приготування пишних оладок – це теплий кефір, він не повинен бути гарячим, просто злегка теплим. Яйце теж краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

Раніше ми розповідали, як приготувати пишні оладки без борошна.

  1. В одній ємності потрібно змішати кефір, яйце, цукор, сіль та соду. На поверхні суміші повинні з’явитись бульбашки – це означає, що сода почала працювати.
  2. Потім частинами вводимо борошно і замішуємо наше тісто для оладок. Відразу смажити не варто, дайте тісту відпочити 10 хвилин, щоб з’єдналися всі інгредієнти в одне ціле.
  3. Сковороду розігріваємо на середньому вогні, додаємо 2 столові ложки олії та на розпечену сковороду ложкою викладайте тісто. Обсмажуємо оладки з двох боків до золотистої скоринки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні