1. Найсмачнішими вважаються мускатні гарбузи, вони мають грушоподібну форму і солодку червонувато-оранжеву м’якоть. Цей сорт гарбузів ідеально підійде для солодких пирогів та десертів. Мускатні гарбузи містять особливо багато вітамінів-каротиноїдів, але мають один недолік – ці сорти зберігаються менше за інших. І чим довше вони лежать, тим менше в них залишається солодощі та вітаміни.
2. Якщо ви купуєте гарбуз про запас, то краще вибрати великоплідний сорт. На відміну від мускатного, великоплідний гарбуз зберігається довго і, полежавши, стає смачнішим.
3. При виборі гарбуза в першу чергу слід звернути увагу на шкірку. У стиглого гарбуза він досить щільний, але не «дерев’яний». На ній не повинно бути вм’ятин, темних плям і тріщин – це ознаки того, що гарбуз починає псуватися.
4. Не варто вибирати дуже великий гарбуз, як правило, м’якуш такого плоду волокнистий і гірчить.
5. Віддавайте перевагу плоду із сухим і темним кінчиком-плодоніжкою, це свідчить про стиглість гарбуза.