Гарбузова запіканка з сиром
Інгредієнти
- гарбуз – 600 грамів,
- сир твердий – 100 грамів,
- яйця – 1 штука,
- насіння гарбузове,
- сіль,
- перець,
- рослинна олія та сухі італійські трави – за смаком.
Приготування
- Гарбуз очистити від насіння, порізати на шматки, викласти на деко шкіркою вниз і запекти до м’якості в духовці, розігрітій до 200 градусів. Час приготування залежить від сорту гарбуза та величини шматочків – від 20 до 40 хвилин.
- Гарбуз остудити, зрізати шкірку і розім’яти виделкою. Якщо гарбуз виявився щільним і погано розминається, то його можна натерти на тертці або пробити блендером.
- Тим часом сир натерти на великій тертці.
- У велику миску викласти гарбузове пюре, додати 3/4 частини сиру (1/4 частини сиру відкласти для рум’яної скоринки зверху), яйце, спеції та сіль. Гарбузову масу перемішати.
- Форми для запікання (або одну велику форму) змастити олією або вершковим маслом і викласти в них гарбузову масу.
- Зверху присипати сиром та насінням. Запікати запіканку в духовці, розігрітій до 180 градусів, 25-30 хвилин.
Готову запіканку прикрасити сухими італійськими травами.