Інгредієнти:
- кефір – 200 мл
- яйце – 1 шт.
- цукор – 2 столові ложки
- харчова сода – 0,5 чайної ложки
- щіпка солі
- ванільний цукор – 1 пакетик
- олія – 2 столові ложки
- борошно – 450 г
- олія для смаження
- цукрова пудра для посипання
Приготування:
- Потрібно взяти кефір кімнатної температури та з’єднати його з содою, курячим яйцем та цукром. Добре все перемішати.
- Борошно з’єднати з ванільним цукром і додаючи частинами в рідку масу, замісити еластичне тісто.
- Розкачати тісто завтовшки 7-8 мм. Потім нарізати однаковими прямокутниками приблизно 3х6 см. У середині кожної смужки зробити надріз і вивернути край смужки через розріз.
- У сковороді з високими бортами розігріти олію, зменшити вогонь до мінімуму і викласти кілька заготовок, враховуйте, що вергуни добре збільшуються в обсязі.
- Потрібно обсмажити до красивого рум’яного кольору – і з одного, і з іншого боку.
- Від зайвої олії вергуни допоможе позбавити звичайна паперова серветка. Зверху готові вергуни посипають цукровою пудрою та перемішують.
Раніше ми розповідали, як приготувати плацинди.