П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо за рецептами наших читачів: як приготувати класичну аджику по-вінницькому

Готуємо за рецептами наших читачів: як приготувати класичну аджику по-вінницькому

Этот материал также доступен на русском языке
Аджика, пряна овочева закуска на основі помідорів чудово поєднується з м'ясними стравами. Її можна подавати і як соус до макаронів або картоплі. Кожна господиня робить аджику по-своєму, але класика універсальна. Сьогодні ми пропонуємо рецепт нашого читача із Вінниці.

Класична аджика

Інгредієнти

«Помідори – 6 кілограмів, яблука (кислі) – 1 кілограм, морква – 1 кілограм, цибуля – 1 кілограм, болгарський перець – 1,5 кілограма, гострий перець – 5-10 штук, часник – 300 грамів, рослинна олія – 20 міліграмів, цукор – 250 грамів, сіль – 4 столові ложки, оцет 9% – 3 столові ложки.

Приготування

  • Овочі почистити, нарізати на шматочки, які зручно перебити у м’ясорубці. З помідорів шкірку не знімати, вирізати тільки плодоніжку.
  • Якщо ви хочете, щоб аджика була гострою, насіння з гострого перцю видаляти не потрібно.
  • Всі овочі та яблука перебити у м’ясорубці.
  • Отриману масу варити на 1,5 години. Після цього додати олію, цукор, сіль і варити ще 30 хвилин, перемішати.
  • Часник дрібно посікти. Додати в суміш і прокип’ятити ще 15 хвилин, налити оцет і варити протягом п’яти хвилин.
  • Якщо любите дуже гостре, то гострий перець можете додати наприкінці разом із часником.

Готову масу розлити у стерилізовані банки і закрутити.

Степан Миколайович, м. Вінниця»

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні