Інгредієнти:
На форму діаметром 20 см
Для тіста:
- Цукор – 180 г
- Борошно – 220 г
- Вода (кімнатної температури) – 230 мл
- Рослинна олія – 75 мл
- Розпушувач – 10 г
- Какао – 35 г
- Сіль – щіпка.
Для шоколадної глазурі:
- Какао -3 ст. ложки;
- Цукрова пудра -3 ст. ложки
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. ложка
- Вода -2 ст. ложки.
Приготування:
- Борошно і какао потрібно просіяти. У сухі інгредієнти, додати цукор, сіль, розпушувач все ретельно перемішати.
- Додати олію та воду, перемішати до однорідної маси.
- Дно форми застелити пергаментним папером і вилити тісто.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
- Приготувати шоколадну глазур. У мисці змішати цукрову пудру, какао, кукурудзяний крохмаль та воду, поставити на плиту та довести до кипіння, а точніше до загущення. Важливо ретельно помішувати, щоб не було грудочок.
- Дістати готовий пиріг з духовки і змастити глазур’ю. Подавати до чаю остиглим.
Раніше ми розповідали, як приготувати двоколірний пиріг нашвидкуруч.