Інгредієнти:
- жовтки – 6 шт.,
- цукор – 250 г,
- вершкове масло – 150 г,
- молоко – 3 столові ложки,
- розпушувач – 10 г,
- борошно – 500 г (може, піде трохи більше),
- яблука – 1,5 кг,
- груша – 1-2 шт.,
- сік половини лимона,
- білки – 6 шт.
Приготування:
- Жовтки та білки розділити: білки помістити в холодильник, а жовтки збити з цукром (150 г), додати м’яке вершкове масло та молоко.
- Поступово додати борошно і розпушувач і замішати тісто. Тісто має бути еластичним та не прилипати до рук.
- Третю частину тіста покласти в морозилку, а основну частину – в холодильник на 15 хвилин.
- Яблука очистити та натерти на тертці. Грушу почистити та нарізати маленькими кубиками.
- Підготовлені яблука і груші викласти на сковороду, додати сік лимона, цукор, що залишився, і тушкувати на невеликому вогні, поки рідина не випарується.
- Білки збити в міцну піну.
- Деко змастити вершковим маслом, посипати трохи борошном. Розкачати тісто по периметру листа.
- Викласти зверху начинку. Потім натерти на тертці половину тіста з морозилки та розподілити його на начинці. Зверху викласти білки і знову натерте тісто з морозилки.
- Пиріг запікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин.
Раніше ми розповідали, як приготувати швидку шарлотку на сковороді.