Субота, 23 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайніжніший пиріг із пісочного тіста з ароматною начинкою: цей рецепт вам точно...

Найніжніший пиріг із пісочного тіста з ароматною начинкою: цей рецепт вам точно сподобається

Этот материал также доступен на русском языке
Тертий пиріг - це класичні ласощі, які подобаються всім без винятку. Його можна приготувати з різною начинкою. Сьогодні пропонуємо рецепт найвдалішого тертого пирога. Обов'язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • жовтки – 6 шт.,
  • цукор – 250 г,
  • вершкове масло – 150 г,
  • молоко – 3 столові ложки,
  • розпушувач – 10 г,
  • борошно – 500 г (може, піде трохи більше),
  • яблука – 1,5 кг,
  • груша – 1-2 шт.,
  • сік половини лимона,
  • білки – 6 шт.

Приготування:

  1. Жовтки та білки розділити: білки помістити в холодильник, а жовтки збити з цукром (150 г), додати м’яке вершкове масло та молоко.
  2. Поступово додати борошно і розпушувач і замішати тісто. Тісто має бути еластичним та не прилипати до рук.
  3. Третю частину тіста покласти в морозилку, а основну частину – в холодильник на 15 хвилин.
  4. Яблука очистити та натерти на тертці. Грушу почистити та нарізати маленькими кубиками.
  5. Підготовлені яблука і груші викласти на сковороду, додати сік лимона, цукор, що залишився, і тушкувати на невеликому вогні, поки рідина не випарується.
  6. Білки збити в міцну піну.
  7. Деко змастити вершковим маслом, посипати трохи борошном. Розкачати тісто по периметру листа.
  8. Викласти зверху начинку. Потім натерти на тертці половину тіста з морозилки та розподілити його на начинці. Зверху викласти білки і знову натерте тісто з морозилки.
  9. Пиріг запікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин.

Раніше ми розповідали, як  приготувати швидку шарлотку на сковороді.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні