П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяШвидка шарлотка з яблуками на сковороді: такий пиріг стане улюбленим у вашій...

Швидка шарлотка з яблуками на сковороді: такий пиріг стане улюбленим у вашій родині

Этот материал также доступен на русском языке
Смачну та повітряну шарлотку з яблуками можна приготувати не тільки в духовці, мультиварці, а й на звичайній сковороді. Готується вона легко та просто. І якщо для класичної шарлотки потрібно не менше 4 яєць, то в цьому рецепті достатньо одного яйця.

Інгредієнти:

  • яйця – 1 шт.,
  • яблука – 2-3 шт.,
  • цукор – 4-5 ст.л,
  • ванільний цукор – 10 г,
  • кефір – 160 мл,
  • масло — 30 мл,
  • борошно – 150 г,
  • розпушувач — 10 г,

Приготування:

  1. Яблука вимити, очистити від шкірки та нарізати на шматочки. Збризкати лимонним соком, щоб яблука не потемніли.
  2. В глибоку ємність вбити яйце, додати цукор, ванільний цукор і все збивати вилкою, поки маса не побіліє.
  3. Додати в суміш кефір, олію, знову все ретельно перемішати.
  4. В іншій ємності з’єднати борошно з розпушувачем і влити туди приготовлену яєчно-кефірну суміш. Вливаємо поступово, невеликими порціями, ретельно перемішуючи вміст. Консистенція тіста має нагадувати оладки.
  5. Шматочки яблук відправити у тісто і добре перемішати.
  6. Дно і боки сковороди змастити олією.
  7. Вилити тісто з яблуками на сковороду та розподілити його лопаткою по всій поверхні. Накрити сковороду щільно кришкою та поставити на плиту.
  8. Випікати шарлотку на мінімальному вогні 20-30 хвилин. Обов’язково і з одного, і з іншого боку.
  9. Готовність перевірити зубочисткою.

Раніше ми розповідали, як приготувати класичну шарлотку з яблуками.

Нове на сайті