Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт;
- Цукор – 200 гр;
- Мед – 4 ст. л;
- Сода – 2 ч. л;
- Вершкове масло – 200 г;
- Борошно – 300 г.
Для крему:
- Сметана -1 л;
- Цукрова пудра – до смаку.
Приготування:
- Беремо посуд із товстим дном і ставимо на вогонь. Викладаємо мед і підігріваємо його, додаємо соду. Маса повинна пінитися, добре помішуємо. Додаємо вершкове масло та перемішуємо до повного розчинення. Знімаємо з плити.
- Яйця збиваємо з цукром в окремому посуді до пишної маси, потім додаємо медову масу, що остигнула, і добре перемішуємо, додаємо просіяне борошно. Тісто повинне вийде за консистенцією, що нагадує сметану.
- Вилиємо масу, що вийшла, на лист, застелений пергаментним папером, розрівнюємо і відправляємо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
- Поки випікається корж, готуємо крем. Для цього сметану збиваємо з цукровою пудрою, поки маса не загусне. Можна додати пакетик ванільного цукру.
- Готовому коржу даємо охолонути, обрізаємо по краях, ділимо на три рівні частини і кожну розрізаємо вздовж, таким чином має вийти шість рівних частин.
- Змащуємо коржі кремом, включаючи верх і боки, і посипаємо крихтою з подрібнених обрізків медовика. Даємо нашому торту просочитися і ласуємо з чаєм.
Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальні сирники, як у ресторані.